Elokuu 2016

Kesä 2016 alkoi painaa päälle. Olin jatkanut aktiivisesti lapsien ja luonnon kuvaamista. Muistaakseni kuvasin tällöin vielä peilittömällä Sonyn A7-kameralla. Se oli yllättävän hyvä työkalu hintaansa nähden. Täyskennoinen taskukokoinen pokkarin/dslr-risteytys jolla teki painokelpoisia kuvia. Opin järkyttävän määrän uutta kuvauksesta tuolla kalustolla. Hankin ensimmäisen potrettilinssin ihmisien kuvausta varten, Samyangin 85mm f/1.8 aukolla. Bokeh tässä lasissa oli mieletön! Muistan esittäneeni työkaverilleni kuvaa (alla viimeisenä), jossa oli hyvin lyhyt syväterävyysalue. Hän ei uskonut, että kuva oli originaali eikä muokattu! 😀

Elokuussa kuulin tuttavaltani mahdollisuudesta lähteä viikoksi Suomen lappiin kuvaamaan. Kilpisjärvellä olisi hyvä tuttu leiripaikka, jossa kauniit tunturimaisemat, hyvää seuraa, kalastusta, kuvausta ja ajanviettoa. Tartuihin heti tilaisuuteen! Huomaisin kohta istuvani autossa, neljän tuntemattoman kaverin kanssa 1300 km Joensuusta Enontekiöön. Se tuttu kaverini oli karannut matkaan muutaman tuttavansa kanssa päivän ennakkoon 😀

Pohjoinen jätti jälkensä tähän mieheen. Muutaman päivän vietimme Kilpisjärvellä, josta siirryimme Norjan puolelle Yykeänperään eli Skibotniin. Tästä reissusta lähtien olen ollut aidosti kiinnostunut retkeilyn lisäksi, maisemakuvauksesta, erityisesti Norjasta. Kauniita vuonoja, vuoristoja, merta. Mitäpä muuta valokuvaaja kaipaisi? Ajoimme Skibotnista ruokaostoksille (120km suuntaansa) Tromssaan, en muista ikinä katselleeni niin paljon matkalla ympärilleni, vuoria ja vuonomaisemia joka puolella.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *